Kommunstyrelsens ordförande i Kalmar och ordförande för den Parlamentariska Landsbygdskommittén.

Johan Persson har, som ordförande för den Parlamentariska Landsbygdskommittén, överlämnat i januari 2017 utredningen För Sveriges landsbygder – en sammanhållen politik för arbete, hållbar tillväxt och välfärd (SOU 2017:1) till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Utredningen innehåller ett kvalificerat underlag som bidrar till regeringens politik för tillväxt, sysselsättning och boende på en attraktiv landsbygd. Utgångspunkten är att ge alla delar av landet möjlighet att utvecklas efter sina särskilda förutsättningar och att tillgodose människors behov av jobb, välfärd och en god livsmiljö.

Under Landsbygdsdagarna kommer Johan att berätta om delar av utredningen och vad den kan innebära för Sveriges landsbygder.

#landsbygdsutredningen
#attraktivlandsbygd
#politik

Visste du att

Johan utsågs av tidningen Land till en av årets lantisar 2016:

#15 av 100: ”Kalmars starke man och ordförande i landsbygdskommittén som vill rädda landsbygden med fyra punkter: Större samordning av landsbygdspolitiken, bra bredband och mobiltäckning i hela landet, möjlighet till högre utbildning utanför storstan och att fler statliga jobb stannar på landsbygden. Resultatet presenteras i slutet av januari och kan få konsekvenser för hela landet.” – Land 2016-01-16

Vill du veta mer?

Köp din biljett till Landsbygdsdagarna den 27-28 oktober!