Utvärdering av årets konferens

Vi hoppas du som deltagit på årets upplaga av Landsbygdsdagarna har möjlighet att fylla i vår utvärdering.

Klicka här för att fylla i utvärderingen!

Erbjudande för ideella krafter!

Vi erbjuder mängdrabatt för Landsbygdsdagarna för er som representerar ideella krafter av olika slag. Gå 4 betala för 3!
Gör så här: anmäl (och betala när fakturan kommer) minst fyra personer, där det tydligt framgår att alla representerar en och samma ideella förening/organisation. Skicka sedan en enkel rekvisition till Borgholms kommun märkt med Landsbygdsdagarna och med namnen på deltagarna angivna, så återbetalar vi anmälningsavgifter motsvarande erbjudandet. Återbetalningen måste vara till aktuell förening/organisations konto.

Anmäl dig till Landsbygdsdagarna här!

Programmet består av en härlig blandning av långväga gästspelare och öländska pärlor. Vi blandar också salongssittning med olika workshopar och studiebesök. Du kommer att få se och uppleva norra Öland och träffa utvalda företagare med unika företagsidéer. Och i en kommun där besöksnäringen och lantbruket är viktigaste näringarna så är det ett måste att bjuda på en matupplevelse!

Anmäl dig här

Du kommer att länkas till Strand hotells bokningsformulär. Där kan du anmäla dig till konferensen, och om du vill boka boende på Strand. Vill du boka annat boende så rekommenderar vi oland.se. Förutom Strand hotell finns både mera exklusiva och enklare boenden att tillgå, allt från anrika Hotell Borgholm i ny regi till bed&breakfast. Vill man inte bo i Borgholm stad finns ännu flera alternativ.

Landsbygdsdagarna, hela paketet utom boende                                3300 kr

Endast 23 oktober inklusive slottsmiddag                                             2200 kr

Endast 24 oktober                                                                                                1600 kr

Endast 24 oktober inklusive slottsmiddag den 23e                          2200 kr

Alla priser exklusive moms

Det finns också möjlighet att boka ”stanna kvar” paket för den som vill stanna allt från över natten till en hel vecka efter landsbygdsdagarna. Kika in på oland.se eller ring 0485-88 800. Öland har mycket att erbjuda denna tid på året, förutom fågelskådning. Veckan efter Landsbygdsdagarna satsar ölandskommunerna på Ljus på Kultur, och dessutom är det höstlov.

Det går naturligtvis lika bra att komma hit innan landsbygdsdagarna!

Boka 23-24 oktober 2019

Boka in den 23-24 oktober i kalendern!

Då äger 2019-års landsbygdskonferens rum i Borgholm. Håll utkik här framöver för löpande uppdateringar om teman, inspirerande föreläsare och biljettinformation.

God Jul & Gott Nytt År!

Borgholms kommun värd 2019

Landsbygdsdagarna 2019 värdar blir Borgholms kommun

I sommar gick hela Hela Sverige Kalmar län ut med en förfrågan till alla kommuner i Kalmar län om att bli nästa arrangör för Landsbygdsdagarna. De kommuner som var intresserade fick i uppdrag att skicka in en motivering till varför de skulle bli arrangörer tillsammans med Hela Sverige Kalmar län.

Två förslag kom in och styrelsen beslutade vid det senast mötet att utse Borgholms kommun till arrangörer/värdar.

Vi ser fram emot ett spännande samarbete, Hela Sverige Kalmar län, Regionförbundet och Borgholms kommun. Det kan bli fler medarrangörer, det kommer arbetsgruppen som kommer bestå av representanter från organisationerna ovan att utse tillsammans.

Landsbygdsdagarna är en nationell konferens med fokus på landsbygdsutveckling, ett forum där aktörer på landsbygden så som företagare, eldsjälar, föreningar, tjänstepersoner och politiker möts på samma arena för att diskutera landsbygdens utmaningar och framtid.

2015 beslutade Hela Sverige ska leva, Kalmar län att verka för att Landsbygdsdagarna skall anordnas vartannat år, det år då inte Landsbygdsriksdagen ordnas. Att den skulle flytta runt mellan kommunerna i länet i samverkan med HSSL, Regionförbundet Kalmar län samt andra eventuella aktörer som vill medverka.

Landsbygdshälsningar Weronica Stålered
Ordförande
Hela Sverige Kalmar län

Landsbygdsdagarna 2019?

Vi söker nu efter en kommun i Kalmar län som vill arrangera Landsbygdsdagarna hösten 2019. Blir det norra eller södra delen av länet, eller kanske Öland?

Vänligen ta kontakt med Annicka Gunnarsson, 070-839 49 21 eller mejla till annicka@hssloskarshamn.se för att anmäla intresse så tar jag med er förfrågan till Hela Sverige Kalmar län!

Konferensen slut för i år

Stort TACK till alla som medverkade på Landsbygdsdagarna 2017!

Vi är mycket nöjda över att ha fått bidra till både inspiration, samverkan och glädje enligt det ordmoln som avslutade konferensen. Hoppas att du som besökare hittade goda exempel att ta med dig för utveckling av din hembygd!

NU KÖR VI!

Några ord om konferensen som vi snappat upp i sociala medier:

”Detta var så otroligt skoj och ååååh så många intressanta samtal!”
Jerry Engström, Entreprenör & VD Frilufsbyn

”Stort tack till kommunbygderådet i Oskarshamn för superproffsigt arrangemang! Och tack för att jag fick den stora äran att moderera tillsammans med Jessica Bergsjö.”
Josefin Heed, Hela Sverige Ska Leva

”Så inspirerande att lyssna på Caroline!”
Malin Ohlsson, Landsbygdsstrateg Uppsala kommun

”Jäkligt bra arrangemang!”
Pernilla Bernhardsson, Utvecklingschef Mullsjö Utveckling AB

Lokal press & radio:

Äntligen är det dags!

Efter över ett halvårs planering är det äntligen dags för Landsbygdsdagarna! Vi kör igång tvådagarskonferensen fredag 27 oktober med ett fullspäckat program. Elva föreläsningar, tre workshops, en mässa och över 140 förhoppningsvis förväntansfulla deltagare!

Arrangemanget går av stapeln på Forum och hade inte gått att genomföra utan stöd från Oskarshamns kommun, Attraktiva Oskarshamn, Regionförbundet Kalmar län, Emmaboda kommun, riksorganisationen Hela Sverige Ska Leva och länsbygderådet Kalmar län. Samtliga kommer att medverka under dagarna och bidra med information sina montrar.

Moderatorer är Jessica Bergsjö från Kalmar och Josefin Heed från Hela Sverige Ska Leva.

Vi vill hälsa alla deltagare varmt välkomna till Landsbygdsdagarna i Oskarshamn!

Ansök om pressackreditering

Välkommen att skicka in din ansökan om pressackreditering till Landsbygdsdagarna den 27-28 oktober!

Pressackreditering: Ansök här!

Nedräkningen har startat

Nedräkningen inför årets landsbygdskonferens har startat! Om en vecka är det dags för Landsbygdsdagarna med deltagare från från Sjöbo i söder till Luleå i norr. Vi räknar med sammanlagt ca 130 deltagare från hela landet.

Du som ska delta på konferensen har nyligen fått ett mejl med lite information. Vill du läsa in dig på lite mer som är bra att veta inför konferensen så hittar du information samlad från A till Ö här: Information

Vi har fyllt på programmet med information om fikapauser: Program

På fredagseftermiddagen blir det tre olika workshops där alla deltagare får välja varsin. Anmäl dig till den workshop du tycker är mest intressant senast tisdag den 24 oktober: Workshop

På lördagen blir det en liten mässa där du har chansen att nätverka med deltagarna på konferensen men även företagare, få information om näringslivs- och företagsutveckling, Leader,  regional utveckling mm: Mässa

Har du några frågor är du välkommen att mejla dem till info@landsbygdsdagarna.nu!

« Äldre inlägg

© 2019 Landsbygdsdagarna

Tema av Anders NorenUpp ↑